Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Під Голоском

П'ятниця, 6 вересня 2019, 14:38

Міськрада облаштує район Під Голоском новими дорогами та школами

вул. Під Голоском

У районі Під Голоском проведуть інженерні мережі, облаштують дороги та збудуть навчальні заклади.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні виконком Львівської міськради розглянув питання, яке ставили перед мерією мешканці району Під Голоском, і вирішив зобов'язати забудовників, які споруджують будинки на вул. Малоголосківській та поряд, провести в житловий квартал інженерні мережі та облаштувати дороги й парки, також визначили земельні ділянки, на яких будуть збудовані школи та садочки.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, до того відбулися 3 зустрічі з мешканцями вул. Малоголосківської та району, забудовниками і посадовцями, під час яких розглянули, зокрема, 3 запитання: будівництво доріг, облаштування інженерних мереж та спорудження навчальних закладів, парків і скверів.

Таким чином, забудовників, дотичних до будівництва у районі, зобов'язали спорудити певні ділянки дороги і провести інженерні мережі. Окрім того, у кварталі збудують 3 школи, 7 садочків, парк, стадіон, спортивний комплекс, поліклініку та Центр розвитку дитини.

За словами посадовиці, першочергово забудовники прокладатимуть інженерні мережі, опісля почнуть виконувати роботи щодо будівництва доріг.

"Є карта, відповідно до якої кожен забудовник має певну ділянку дороги, яку він має облаштувати. Питання мешканців було в тому, щоб був виїзд на вул. Під Голоском. 2 частини дороги вже зробили якісно, вони передбачають рух транспорту в обидва боки, щоб був виїзд на Варшавську і не було заторів", – запевнила Ірина Маруняк.

Також запланували будівництво Автодором великої магістралі. На проектування цієї дороги з бюджету міста виділять 3,2 млн грн. Цього року вже можуть почати її проектування. Усі інші дороги, за словами забудовників, почнуть робити вже цього року.

Відомо, що угоду щодо інженерних мереж уклали між 4 девелоперськими компаніями: Lev Development, "Плюс Інвест Девелопмент", MS Імперіал та "Рідна садиба". Згідно зі своїми зобов'язаннями, вони проводитимуть ремонт та облаштування інженерних мереж – каналізації та водопроводу, і готові приступити до виконання робіт уже наступного тижня. Також потрібно замінити колектор.

За словами заступниці міського голови з гуманітарних питань Галини Слічної, станом на сьогодні в районі завершили будівництво 2 секції дошкільного навчального закладу, виконуються будівельні роботи щодо облаштування третьої.

"За інформацією ТзОВ "Нова оселя", завершили 2 секцію дошкільного навчального закладу, тривають будівельні роботи щодо облаштування 3-ї. Облаштували зовнішні мережі, виконуємо роботи з прокладання внутрішніх мереж, а також штукатурні роботи. Загалом будівельні роботи завершать до кінця 2019 року, а всі внутрішні роботи і мережі та благоустрій території – до кінця 2020 року", – зазначила вона.

До слова, надалі зустрічі з мешканцями, посадовцями та забудовниками щодо вул. Малоголосківської проводитимуть кожні 3 тижні, щоб бачити динаміку. Також забудовники повинні підготували дорожні карти виконання робіт. Окрім того, напрацюють новий склад робочої групи, яка займатиметься проектом, спільно з представниками громадськості.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.