Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 10 вересня 2019, 13:26

12 нардепів з Львівщини не підтримали ініціативу Зеленського про прослуховування нардепів

нардепи з Львівщини

Верховна Рада схвалила у першому читанні закон про дозвіл на прослуховування нардепів, автором якого є президент Володимир Зеленський.

Сьогодні, 10 вересня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №1009 щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства, який вніс до парламенту президент Володимир Зеленський та передбачає дозвіл на прослуховування нардепів. Це рішення підтримали 297 народних депутатів.

Проектом закону пропонується вилучити норму закону "Про статус народного депутата". Зокрема, передбачається надати Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих і розшукових дій.

Також з Кримінального процесуального кодексу вилучаються так звані "правки Лозового", які були прийняті в 2017 році, про порядок обчислення і продовження строків досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

Крім того, пропонується надати слідчому судді, суду при постановленні рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою право не визначати розмір застави в кримінальному провадженні по тяжкому або особливо тяжкому корупційному злочину.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Герус (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Павло Бакунець (позафракційний), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос).

Утрималися: Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Кіт (позафракційний).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Нагадаємо, Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти цей закон, а 3 вересня Верховна Рада прийняла закон про скасування недоторканності народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.