Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Середа, 11 вересня 2019, 13:18

9 нардепів з Львівщини не підтримали штрафи за руйнування доріг вантажівками

нардепи з Львівщини

Верховна Рада встановила штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом.

Сьогодні Верховна Рада схвалила законопроект №1047 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю". "За" проголосував 331 народний депутат.

Йдеться про попередження передчасного руйнування автодоріг перевантаженими транспортними засобами, що має призвести до мінімалізації витрат з бюджету на ремонт доріг та покращення умов безпечного руху на автомобільних дорогах.

Зокрема, за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без дозволу накладається штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 10% до 20% – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм понад 20% – штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Адміністративну відповідальність у такому випадку несе керівник юридичної особи, за якою зареєстрована вантажівка, а штрафи будуть зараховуватися до державного дорожнього фонду України.

Крім того, передбачається встановлення відповідальності за невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів або вантажів, вимог про зупинку транспортного засобу.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Герус (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Павло Бакунець (позафракційний), Андрій Кіт (позафракційний), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос).

Утрималися:Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).  

Проголосував проти: Ярослав Рущишин (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.