Зміст статті

16 вересня 2019

Оновлений Труш

Відкриття оновленої експозиції художньо-меморіального музею Івана Труша.

13 вересня у Львові на вул. І. Труша 28 відбулося відкриття оновленої експозиції художньо-меморіального музею Івана Труша.

"Сьогодні ми провели відкриття оновленої експозиції до 150-ліття від дня народження Івана Труша та маємо багато цікавинок для відвідувачів. Взагалі цей музей почав діяти з 1952 року, але на громадських засадах. Офіційно ж, як державна інституція, він відкрився на 120-ліття від дня народження Труша, рівно 30 років тому. Нещодавно тут зробили ремонт. Наша господарська частина провела досить великі роботи проводила, також ми задіяли й приватні фірми. Зробили достатньо багато і відповідно трохи змінили подачу матеріалу. Значно збільшили експозиційний матеріал, презентуємо всі тематичні серії із циклу над яким працював художник, архівні речі, які ще ніколи не виставлялися. Своєрідною родзинкою є старий альбом, де можна переглянути фото із самим митцем та його родиною. Тобто це такі цікавинки, які справді можуть заінтригувати" – розповідає завідувачка музею Роксоляна Козак.


Авторки: Анна Рончковська, Олена Чехіра, Діана Скрипник

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.