Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пожежа торфу

lv.dsns.gov.ua

Вівторок, 17 вересня 2019, 11:53

Мальський доручив провести просвітницькі заходи через масштабну пожежу на Пустимитівщині

пожежа торфу

Поблизу села Підсоснів вже три тижні триває пожежа торфу. За цей час її площа збільшилась до декількох гектарів. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Головне Управління ДСНС у Львівській області отримало повідомлення про пожежу в с. Підсоснів Пустомитівського району ще 11 вересня. У перший день для ліквідації вогню залучили 18 рятувальників та 4 одиниці спецтехніки. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. 

Як повідомив начальник управління, Юрій Кагітін, сільська рада повідомила про випадок після того, як торф горів вже 2 тижні. 

"Пожежа сталась у селі Підсоснів Пустомитівського району. Ця земля належить Миколаївській сільській раді. Відповідальність за цю ділянку безпосередньо на її голові. Торф горів на цій ділянці більше 2 тижнів. Відповідно площа пожежі збільшилась до декількох гектарів. Нині на місці працюють вже 100 чоловік особового складу. Ліквідація затяжна. Прогнозуємо, що вона займе ще 5 днів. До того ж, кожної доби нам доводиться витрачати 600 л паливо-мастильних матеріалів", – пояснив Кагітін.

  

Зазначимо, як повідомили на апаратному засіданні Львівської обласної адміністрації, з початку року у Львівській області зафіксували 3 083 пожежі. З них 1173 стаються в екосистемах. Це горіння сухої трави, торфу. Сума збитків внасліок таких випадків становить 13 млн 613 тис. грн. 80% пожеж виникають у денний час. Основні причини: необережне поводження з вогнем та підпали. 

Наразі, голова Львівської облдержадміністрації доручив керівникам департаментів провести інформаційно-просвітницьку роботу щодо попередження пожеж. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.