Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

Вівторок, 17 вересня 2019, 15:12

Екологи виявили перевищення заліза і цинку у землях біля хімічного підприємства на Пустомитівщині

забруднення довкілля

У ґрунтах, відібраних у селі Чишки біля фірми з виробництва фарб і лаків, виявили перевищення забруднюючих речовин.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Ще 2 вересня екологи відібрали проби ґрунту села Чишки Давидівської ОТГ в Пустомитівському районі, поблизу ПП "Бізнес-Інтер-Груп", де знаходиться фірма "Ніка Друк" й де 30 серпня виникла пожежа.

За результатами досліджень, у відібраних пробах виявили перевищення вмісту важких металів:

- у пробі ґрунту, відібраній на земельній ділянці, приблизно 5 метрів на схід від підприємства: цинк в 1,3 рази, кадмій в 1,4 рази, кобальт в 1,7 рази, залізо в 1,2 рази, марганець в 1,7 рази;

- у пробі ґрунту, відібраній на земельній ділянці за межами підприємства з північно-східної сторони: цинк в 1,7 рази, кадмій в 1,5 рази, залізо в 1,2 рази.

Зазначимо, як йдеться у єдиному державному реєстрі юридичних осіб, ПП "Бізнес-Інтер-Груп" зареєстрована на вул. Лесі Українки, 53 у селі Чишки Пустомитівського району, займається виробництвом фарб, лаків, друкарської фарби та мастик.

 

У вересні 2016 року Львівська ОДА продовжила підприємству на 10 років оренду цієї земельної ділянки для обслуговування складів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.