Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

церква Воздвиження Чесного Хреста

google.com.ua

Четвер, 26 вересня 2019, 15:45

На відновлення дзвіниці стародавньої дерев'яної церкви у Дрогобичі виділили 2 млн грн

церква Воздвиження Чесного Хреста

Дзвіницю церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі відреставрує за 2,2 млн грн львівська фірма.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів тендер у системі ProZorro на реставрацію дзвіниці дерев’яної церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 10 вересня, участь у ньому взяли ТОВ В.Ф.Ф. та ДП "Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут "Укрзахідпроектреставрація", які запропонували 2 250 999 грн та 2 251 000 грн відповідно. Переможцем обрали ТОВ В.Ф.Ф., а очікувана вартість послуг становила 2 798 062,80 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації дзвіницю покриють захистом від вогню та блискавки, а також пофарбують.

Церква Воздвиження Чесного Хреста – є пам'яткою архітектури національного значення, споруджена у 1661 році й вважається однією з найкращих у стилі галицької дерев'яної архітектури. З 1987 року храм відноситься до музейного комплексу відділу пам'яток дерев'яної архітектури музею "Дрогобиччина". 

За даними порталу YouControl, фірма ТОВ В.Ф.Ф. зареєстрована з 2015 року у Львові, займається будівельно-монтажними роботами. Засновниками та власниками фірми є Наталія Шмігельська (село Суховоля Городоцького району) та львів'янин Ростислав Могиляк. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн. 

Шмігельська також є власницею ТзОВ "Торговий Дім "Інзарго" (торгівля продуктами і алкогольними напоями в селі Тарасівка на Пустомитівщині)

Ще у 2017 році Львівська обласна рада виділила 60 тис грн на реконструкцію цієї церкви.

Додамо, станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.