Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Середа, 18 вересня 2019, 17:00

У Львові планують об'єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

медичний заклад

Медична комісія Львівської обласної ради підтримала рішення об'єднати дві дитячі лікарні.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 18 вересня, відбулося засідання постійної комісії  з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту, під час якого депутати детально вивчили та погодили проект рішення обласної ради "Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області".

Йдеться про об’єднання двох дитячих лікарень: Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" і Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. 

Цей крок обумовлений зміною принципів фінансування медичної галузі, а також відповідно до рекомендацій Національної служби здоров’я України необхідністю концентрувати медичну допомогу: щоб кошти не розпорошувалися, а йшли на розвиток установ.

"Ми вже обговорили з колегами з "Охматдиту" і Західноукраїнського медичного центру цей надзвичайно важливий і амбітний проект. Наша мета – концентрація досвіду і ресурсів для досягнення найвищої якості медичної допомоги дітям. Під час об’єднання жодних скорочень медперсоналу не буде" – пояснила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Додамо, що за пропозицією комісії проведуть громадські слухання з широким обговоренням питання об’єднання цих двох медзакладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.