Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

блокада вагонів із вугіллям

lv.npu.gov.ua

Понеділок, 23 вересня 2019, 12:54

Активісти, які заблокували вагони Львіввугілля у Соснівці, вимагають відставки Віконського

блокада вагонів із вугіллям

Активісти вимагають від влади припинити співпрацю з Росією та звільнити Василя Віконського з посади.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У суботу, 21 вересня, в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району активісти заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям.

Правоохоронці затримали 28 блокувальників й відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України.

Як йдеться на сторінці у Фейсбуці Штабу блокади торгівлі з окупантами, активісти заблокували вагони із російським вугіллям, вчора їхні представники  зустрілися з представником президента в Кабінеті міністрів, народними депутатами та керівниками вугільної галузі України та пред'явили свої вимоги: звільнити начальника ГУ Нацполіції у Львівській області Василя Віконського, провести розслідування незаконних дій співробітників спецпідрозділів МВС Корд і Тор.

За даними Штабу блокади торгівлі з окупантами, їхні звернення підтримала Червноградская міська рада та Сокальська районна рада.

"Сторони домовилися продовжити переговори і обговорення вимог учасників блокади російського вугілля. Обов'язковою умовою продовження переговорів. Ветерани і Штаб блокади торгівлі з окупантами поставили негайне припинення будь-яких подальших спроб силового розблокування ешелонів з російським вугіллям. Блокада триває" – йдеться у повідомленні.

 

 

Натомість Василь Віконський звернувся до керівництва ДП "Львіввугілля" вирішити питання з вугіллям.

"Враховуючи, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади та керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти вирішення проблеми. Запрошені до поліції громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані і всіх їх відпустять", – наголосив Василь Віконський. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.