Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Наталя Піпа та Юрій Камельчук

Середа, 25 вересня 2019, 18:40

Піпа вимагає від Камельчука доказів суверенітетної вірності

Наталя Піпа та Юрій Камельчук

Депутатка Наталія Піпа вимагала від нардепа Юрія Камельчука пояснень щодо зради державних інтересів України партією Слуга народу.

Сьогодні під час прес-конференції у Львові між народними дупутатами від партії Голос Натілєю Піпою та депутатом від Слуги народу Юрієм Камельчуком виникла дискусія під час якої Піпа вимагала від Камельчука озвучення червоних ліній партії Слуги народу у парламенті.

"Ви сказали, що в "Слуги народу" є червоні лінії, а скажіть нам які? В більшості в підтримку економіки є гарні закони, які будуть сприяти підняттю нашого ВВП, але чи буде воно нашим чи ви нас плануєте здати як Україну? В нас буде мир чи перемир'я, в нас буде здача державних інтересів Росії чи ми будемо з економічною потугою збільшувати нашу незалежність та позиціонування в світі" – запиталася Наталія Піпа.

У відповідь Юрій Камельчук зазначив, що загальна концепція червоних ліній полягає в тому, щоб вони не повинні шкодити українському народові.

"Що стосується загальної концепції червоних ліній, то це не повинно шкодити українському народові. Я висловлюю думку через свою особисту призму фракції Слуга народу і команди президента – зберегти країну в межах тих кордонів, якою вона була до 2014 року, рухати в напрямку співпраці з Європейським Союзом і НАТО" – відповів Юрій Камельчук.

Крім того народний депутат від партії Слуга народу заявив, що більшість законопроекті приймають для того, щоб залучити більше іноземних інвестицій в Україну.

"Головне рухатися в напрямку запровадження спільної інвестиційної діяльності інших країн, зокрема США, для того, щоб інвестиції пішли сюди в Україну, тому власне багато голосувань зараз відбувається саме тому, що це було обіцяно нашим закордонним партнерам, щоб вони побачили ось ми це робимо. В зв'язку з цим нам прийдуть дешевші кредити, якщо ми будемо виконувати те, що ми обіцяємо" – додав Юрій Камельчук.

Натомість Наталія Піпа зазначила, що наразі партія Голос не бачить жодних результатів роботи на міжнародній арені.

"Партія Голос зайнялу позицію "голос здорового глузду", у нас є спільне бачення і ми голосуємо зі Слугою народу найчастіше економічні закони, але ми наразі не бачимо жодного чіткого вектора на міжнародній арені. Це питання як і східних, західних та заокеанських сусідів" – заявила Наталія Піпа.

Втім Юрій Камельчук зазначив, що президент України Володимир Зеленський активно налагоджує міжнародні контакти.

"Мені видається дивним чому ви не бачите цього вектору в першій поїздці президента Зеленського і перебування зараз на Генасамблеї ООН та планована зустріч з президентом Трампом – хіба це недостатній вектор нашої зовнішньої політики?" – відповів Юрій Камельчук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.