Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз

П'ятниця, 27 вересня 2019, 10:00

Львівгаз погрожує зривом початку опалювального сезону

Львівгаз

Збитки Львівгазу досягли 1,3 млрд грн, що може призвести до зриву початку опалювального сезону.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Львівгаз".

Як заявили у компанії, цього року сума збитків АТ "Львівгаз" сягне 980 млн грн, а з 2016 року загальна сума збитків компанії досягла 1,285 млрд грн. Відтак, така ситуація може призвести до зриву початку опалювального сезону.

"Основна проблема нового опалювального періоду – зношені газорозподільні мережі і зростаюча загроза їх аварійності. Фінансова криза, спровокована діями НКРЕКП, призведе до того, що на початку опалювального сезону 2019-2020 у Львівській області 1127 газорегуляторних пунктів перебуватиме в аварійному стані, довжина повністю зношених газопроводів досягне 5235,862 км", – наголошують у "Львівгазі".

У компанії також підкреслили, що через заморожений тариф на розподіл газу низькою залишається зарплата у "Львівгазі", що спричиняє значний відтік кадрів. Зокрема, від початку року з компанії звільнились 258 працівників, це 8% персоналу. У 2018 році – 427 фахівців. Найбільш затребувані вакансії зараз – слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, з ремонту газового обладнання, водії та контролери.

Саме тому "Львівгаз" вимагає у НКРЕКП довести розмір тарифу до економічно обґрунтованого рівня; компенсувати операторам ГРМ понесені збитки; затвердити нову модель тарифу на розподіл, яка передбачає рівномірну оплату послуг операторів ГРМ впродовж всього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.