Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 2 жовтня 2019, 12:57

Львівські депутати планують провести наступну сесію під офісом Зеленського

Львівська облрада

Львівські депутати запропонували провести наступну сесію Львівської обласної ради у Києві під Офісом президента.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомив депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський.

Сьогодні під час обговорення заяви Львівської обласної ради щодо недопущення капітуляції України у російсько-українській війні, Руслан Кошулинський заявив, що депутатам потрібно особисто виступити проти затвердження "формули Штайнмаєра", на яку вчора погодилася українська переговорна група.

"Ми говоримо про те, щоб сьогодні депутатський корпус взяв на себе відповідальність й закликав інші органи місцевого самоврядування приїхати до Києва і провести там відкриті сесії, показати центральній владі, що органи місцевого самоврядування, як представники громади, мають своє бачення" – наголосив Руслан Кошулинський.

За його словами, до цього мають долучитися також районні ради.

Це рішення підтримали депутати всіх францій, відтак, голова фракції Блоку Петра Порошенка у Львівській обласній раді  Катерина Кеньо запропонувала сьогодні визначитися із датою, коли депутати зможуть зібратися та поїхати у Києв.

Нагадаємо, сьогодні вночі у представники Національного корпусу влаштували акцію протесту під стінами обласного управління СБУ проти погодження владою "формули Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі. 

Натомість голова Львівської ОДА Маркіян Мальський наголосив, що погодження формули Штайнмаєра щодо виборів на окупованому Донбасі не означає капітуляції України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.