Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аварія літака Ан-12

lv.dsns.gov.ua

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 09:50

Поблизу Львова вантажний літак здійснив аварійну посадку: є загиблі (оновлено)

аварія літака Ан-12

Вантажний літак з Іспанії здійснив аварійну посадку у Сокільниках, внаслідок цього загинули п'ятеро членів екіпажу.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Сьогодні, 4 жовтня, о 07:10 год при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту "Львів" зник з радару транспортний літак Ан-12. Його знайшли на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги, поблизу села Сокільники Пустомитівського району, де він здійснив аварійну посадку.

Як пояснили у ДСНС Львівщини, літак АН-12 під час посадки пропав з радарів зі сторони села Жирівка, а отримавши телефонний дзвінок від члена екіпажу, рятувальники знайшли його неподалік аеропорту.

На борту літака перебувало 8 осіб, з них 7 чоловік екіпажу та 1 супроводжуюча особа. П'ятеро людей загинули, ще 3 потрапили до лікарні. Аварійно-рятувальні роботи, до яких залучили 41 надзвичайників та 7 одиниці спецтехніки, все ще тривають.

Як повідомив  на своїй сторінці у Фейсбуці заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, літак авіакомпанії "Україна Аероальянс" виконував вантажний рейс й здійснив аварійну посадку, тому що у нього закінчилось пальне.

"Вантажний Ан 12. Летів з Віго (Іспанія) на Стамбул (Туреччина). Сідав в аеропорту "Львів" на дозаправку. У 6.45 год зник зв'язок з екіпажем. Ведуться пошукові роботи. Смуга закрита на зліт і посадку" – заявили у прес-службі аеропорту "Львів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.