Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Retrospection

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 14:55

У Львові відкрилася виставка "Retrospection" симпозіумів художнього скла "E-Glass"

Retrospection

В рамках 11-го Міжнародного симпозіуму гутного скла у Львові 10 жовтня відбулось відкриття виставки "Retrospection" симпозіумів художнього скла "E-Glass".

Виставку можна відвідати у PM Gallery, що у Палаці мистецтв.

Експонуються роботи відомих польських, словацьких, американських, українських та чеських митців, створені під час мистецьких пленерів та симпозіумів у різних гутах польсько-чеського пограниччя нижньої Сілезії.

Організатоори розповіли, що ідея проведення симпозіуму саме на цих теренах зародилась ще у 2008 р. Скло на землях Карконоського пограниччя виготовлялось упродовж сотень років, починаючи з XIII-XIV ст. Сьогодні на території Чеської Республіки на цій території функціонують такі потужні осередки склярства як Яблонець над Нисою, Пелехов, Десна, школа гутництва у Желізному Броді.

"Міжнародні симпозіуми гутного скла у Львові відбуваються кожних три роки з 1989 р. та є найтривалішим у світі безперервним заходом художників-склярів. За цей період у заході взяли участь 254 художники з 32 країн, а колекція зібраних робіт налічує понад 350 одиниць і належить до найцінніших у світі збірок сучасного художнього скла. Цього року минає 30 років неперервної діяльності Міжнародних симпозіумів гутного скла у Львові" – йдеться у повідомленні.

"Нам надзвичайно приємно, що така цікава і пізнавальна виставка відкрилася в PM Gallery, яка є партнером і працює на базі Львівського палацу мистецтв. Запрошую усіх до нас в гості, збагачуватися і розвиватися духовно, пізнавати щось нове і, повірте, справді цікаве та варте уваги відвідувачів, гостей та мешканців міста Львова. Завжди раді дарувати Вам естетичну насолоду, тому  всіх запрошуємо" – прокоментував відкриття виставки генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

Проєкт відбувається за підтримки Українського культурного фонду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.