Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Подоляк

Понеділок, 21 жовтня 2019, 13:30

Подоляк хоче скерувати шароварщину імені Верьовки до трясці їхньої матері

Ірина Подоляк

Ірина Подоляк запропонувала припинити державне фінансування хору імені Верьовки.

Про це заступниця міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вона вважає, що можливо варто переглянути фінансування державою проектів культурної спадщини і також сумнівається, чи варто державі продовжувати фінансувати те, що колись було створене державою спільним коштом.

"Якщо держава розвернеться з фінансовою підтримкою "до джерел" (нематеріальної культурної спадщини, так сказать) – до відтворення і вивчення фольклорних форм (чим зараз займаються, наприклад, Божичі, Гуртоправці, Гуляйгород, Древо і багато інших), а паралельно відмовиться від фінансування соцреалістичних проектів, як от #хорвірьовки, даючи подібним колективам можливість самостійно виміряти свою "потрібність" глядачу і спроможність, як це роблять зараз інші" – написала Ірина Подоляк.

Ірина Подоляк також припустила, що, якщо творчість хору Верьовки потрібна українському народу, то глядач сам підтримає її на концертах.

"Хайп спадає за два дні, потім починаються ходіння по муках, по кабінетах, по комітетах, по депутатах і чиновниках різних відомств, потім наймаються медіатори, PR-агентства, щоб стишили конфлікт, потім у відставку йде той, хто "створив конфлікт", а шаровари і віночки залишаються далі національним фетишем" – додала Ірина Подоляк.

Зазначимо, в останньому випуску шоу "Вечірній квартал" студії "Квартал 95" гуморист Євген Кошовий разом із Національним академічним хором імені Верьовки висміяли підпал будинку колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтаревої, заспівавши пісню-пародію "Горіла хата".

Нагадаємо, 2 жовтня цього року Кабінет Міністрів України підтримав розпорядження про призначення заступницею міністра культури, молоді та спорту України Ірину Подоляк. До цього Подоляк очолювала управління культури Львівської міськради. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.