Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пожежа

ua.112.ua

Середа, 23 жовтня 2019, 11:33

З листопада в Україні пожежі гаситимуть водяним туманом

пожежа

Згідно з новими нормами при проектуванні систем протипожежного захисту повинні передбачати сучасні системи пожежогасіння тонкорозпиленою водою.

Про це повідомив президент Конфедераціх будівельників України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами у 90% випадків пожежу ліквідують за допомогою води. Але якщо це робити традиційними методами, то при гасінні є велика вірогідність руйнування майна та речей, затоплення об’єктів. А для цього використовуються не тільки значні об’єми води, а й проектуються більші резервуари для її зберігання.

Однак, з 1 листопада почнуть діяти зміни щодо проектування систем протипожежного захисту. Зокрема, введено можливість при проектуванні систем протипожежного захисту передбачати сучасні системи пожежогасіння тонкорозпиленою водою, що набагато ефективніше та краще, ніж гасити пожежі звичайними методами.

"Тонке розпилювання води представляє собою хмару або туман із дрібнодисперсних крапель води, що з’являється завдяки спеціальній технології видування високого тиску. За рахунок цього, вода може розпорошуватися на більші площі горіння, а також вбирати в себе тверді частинки диму. Це, у свою чергу, значно знижує ризики сильного задимлення приміщень, і тим самим, зменшує кількість летальних випадків від отруєння чадним газом" –  написав Лев Парцхаладзе.

Ця технологія може використовуватися при проектуванні систем протипожежного захисту в будівлях різного призначення - в житлових будинках, громадських закладах, соціальних об’єктах, таких як школи та дитячі садки тощо.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.