Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Зеленський

Середа, 23 жовтня 2019, 14:43

Зеленський роздаватиме спирт бідним та убогим

Володимир Зеленський

Президент Зеленський планує скасувати держмономолію на виробництво спирту.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента. 

Володимир Зеленский подав до Верховної ради законопроект, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 січня 2020 року.

Тобто можливість виготовляти спирт та здійснювати оптову торгівлю отримають суб'єкти будь-якої форми власності, які отримали відповідні ліцензії.

"Цей проєкт покликаний сприяти детінізації ринку спирту і лікеро-горілчаної продукції. Протягом останніх 10 років виробництво легального харчового спирту в Україні скоротилося в чотири рази. У той же час частка тіньового обороту харчового спирту зросла з 10% в 2007 році до 55% від загального споживання харчового спирту в країні в 2019 році" – зазначають у прес-службі.  

Оптову торгівлю етиловим спиртом для медичних і ветеринарних цілей здійснюватимуть заклади охорони здоров'я та організації зооветеринарного постачання незалежно від форми власності за наявності ліцензії. Порядок ведення реєстру таких установ встановить Кабмін. 

Проект також передбачає лібералізацію експорту спирту з України. Однак до 1 січня 2022 року етил експортуватимуть лише держпідприємства уповноважені Кабінетом міністрів. 

"Прийняття документа забезпечить становлення в Україні цивілізованого конкурентного ринку спирту і лікеро-горілчаних виробів" – наголосили в Офісі президента. 

Нагадаємо, що китайська компанія Norinco планує інвестувати 150 млн грн у модернізацію двох заводів Укрспирту у Буському та Радехівському районах.

Додамо, на початку жовтня ДП "Укрспирт" повідомило, що поширюватиме власні спиртові та горілчані продукти в Азербайджані. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.