Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ганна Новосад

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 12:37

ЄС вкладе у львівські заклади профосвіти не менше 2 мільйонів євро

Ганна Новосад

Львівська область отримає мінімум 2 млн євро від ЄС на побудову та осучаснення центрів професійної освіти.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Львівщина отримає мінімум 2 млн євро на побудову Центрів професійної досконалості у рамках програми "EU4Skills". 

"Мені приємно, що сьогоні маємо можливість оголосити результати відбору областей, в яких будуть створені Центри професійної досконалості. Сім пілотних областей отримають фінансування від ЄС на контрактовій основі на побудову та осучанення нових центрів професійної освіти, а також додаткові кошти на модернізацію окремих існуючих секторів. До переможців увійшла Львівська область", – зазначила міністр освіти Ганна Нововсад у рамках конференції  "Туринський процес 2018-2020". 

За словами Новосад, на всі заклади профосвіти у семи областях передбачено 20 млн євро. На кожну з областей виділять не менше 2 млн євро. Місія ЄС визначить, які саме заклади отримають кошти. Планують обрати чотири.  

"Ми ж у свою чергу з державного бюджету на наступний рік плануємо надати збільшену урядову підтримку на оновлення професійної освіти, зокрема збільшити субвенцію на створення навчально-практичних центрів на оновлення матеріально-технічної бази в закладах профосвіти.

Я також поговорила з представниками Львівської ОДА. Ми домовились виокремити найпотужніші заклади професійної освіти Львівщини, які напряму пов'язані з запитами перших роботодавців, – і інвестувати у них спільно з областю", – додала Ганна Новосад. 

Зазначимо, 17 грудня 2018 року Україна підписала з Європейською комісією угоду про фінансування Програми "EU4Skills: Кращі навички для сучасної України". Загальний обсяг фінансування — 58 млн євро.

Нагадаємо, нещодавно міністерка Ганна Новосад заявила, що планує зменшити кількість академічних стипендій для студентів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.