Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Укрзалізниця

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 14:58

До 2022 року Укрзалізницю розділять на три компанії

Укрзалізниця

Укрзалізницю планують перетворити на холдинг, який після поділу володітиме трьома компаніями.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики Укрзалізниці Антон Саболевський, до кінця 2021 року залізниця завершить поділ на 3 операторів: вантажного, пасажирського та інфраструктурного.

"Якщо говорити щодо термінів: ми розглядаємо це після закінчення двох років. До кінця 2021 року – виділення окремих юросіб за цими напрямками. Але тут все питання в тому, наскільки ефективно нам вдасться спрацювати з державою в частині вирішення проблемних питань на шляху до цього поділу", – наголосив Антон Саболевський.

За його словами, правління компанії підтримує ідею її подальшого розвитку як холдингу, який після поділу володітиме трьома компаніями (вантажоперевезення, пасажироперевезення, інфраструктура), як це реалізовано у Польщі, Франції та Німеччині.

Нагадаємо, на початку вересня президент Володимир Зеленський доручив уряду до кінця 2019 року підготувати план реструктуризації АТ "Укрзалізниця".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.