Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Вівторок, 29 жовтня 2019, 13:28

25 львівських нардепів підтримали ініціативу про надання добровольцям статусу учасників бойових дій

учасники АТО

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про надання статусу учасників бойових дій добровольцям АТО. 

Сьогодні, 29 жовтня, Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції №2045-1". За проголосував 321 депутат. 

Законопроект передбачає надання статусу учасників бойових дій українцям, які самоорганізувалися та об’єдналися у добровільні формування, які активно брали участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв), але не увійшли до складу офіційних військових формувань. 

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Павло Бакунець (позафракційний), Олена Кондратюк (позафракційна), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Святослав Вакарчук (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу),  Ярослав Юрчишин (Голос). 

Були присутні, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Рущишин (Голос), Андрій Кіт (позафракційний). 

Утримався: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Відсутня: Наталія Піпа (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.