Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркан біля озера на Львівщині

Середа, 30 жовтня 2019, 11:41

6 нардепів з Львівщини не голосували за зняття обмеження вільного проходу до озер та річок

паркан біля озера на Львівщині

Верховна Рада заборонила встановлювати паркани навколо озер та річок.

Вчора, 29 жовтня, Верховна Рада затвердила законопроект №0869 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування". Закон підтримали 314 народних депутатів.

Згідно із законопроектом, у прибережних захисних смугах забороняється влаштовувати огорожі, що перешкоджають вільному доступу до берегів річок, водойм, островів, узбережжя морів, крім випадків, передбачених законом.

Такі огорожі власники мають демонтувати протягом 10 днів після одержання звернення від місцевої влади, а у разі невиконання такої вимоги, огорожі демонтуються органами самоврядування. Видатки з міського чи сільського бюджетів, пов’язані з демонтажем цих огорож, відшкодовуються їхніми власниками.

Також обмеження доступу людей до узбережжя морів, морських заток, берегів річок, водойм тягне за собою накладення штрафу від 3 400 до 6 800 гривень і для посадових осіб  – від 6 800 до 11 900 гривень. Якщо ж таке порушення вчинене повторно протягом року, то розмір штрафу збільшується від 11 900 до 17 000 гривень.

Нагадаємо, цей закон парламент підтримав у першому читанні ще у 2015 році.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Павло Бакунець (позафракційний), Олена Кондратюк (позафракційна), Андрій Кіт (позафракційний), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Галина Васильченко (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Наталія Піпа (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.