Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Бориславська міськрада

wikimapia.org

Понеділок, 4 листопада 2019, 16:07

Бюджет Борислава втратив майже 70 мільйонів гривень через неефективність чиновників

Бориславська міськрада

Аудитори виявили у Бориславі втрати з бюджету на 68,7 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела державний фінансовий аудит міського бюджету Борислава за 2016-2018 роки та січень-червень 2019 року й виявила втрати з бюджету на 68,7 мон грн.

Зокрема, аудитори встановили, що через неефективні управлінські дії з міського бюджету додатково витрачено 8,9 млн грн, втрачено доходів та майна на 20,4 млн грн, виявили резерви щорічних додаткових надходжень на 4,3 млн грн й заниження в обліку вартості  комунального майна на 35,1 млн грн.

"Через зволікання міської ради з проведенням нової нормативної грошової оцінки земель міста у І півріччі 2019 року втрачено можливість отримати доходів від плати за землю на 3,2 млн грн. Також виявлено інші порушення земельного законодавства, через що бюджет міста не отримав належних доходів" – наголосили у Держаудитслужбі.

Крім цього, через неукладання Бориславською міськрадою з органами місцевого самоврядування прилеглих міст і сіл угод про передачу видатків на надання медичної допомоги в лікарні Борислава мешканцям інших міст міський бюджет втратив 1,4 млн грн.

Також аудитори встановили неефективні витрати 0,6 млн грн, сплачених виконавцям робіт з капітального будівництва, ремонту та реконструкції за кошти міського бюджету Борислава.

За наслідками дослідження, аудитори розробили пропозиції Бориславській міській раді, спрямовані на більш раціональне витрачання бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.