Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Свободи

Варта 1

Понеділок, 4 листопада 2019, 11:57

У центрі Львова коні з каретою, яких налякав салют, травмували школярку та знесли лавку

проспект Свободи

Кобилу, яка зламала дві ноги, приспали, а постраждалу 15-річну дівчинку оперували більше 6 годин.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У суботу, 2 листопада, поліцейським повідомили про те, на проспекті Свободи у Львові сполохані коні, запряжені у прогулянкову карету, понесли, виїхали на центральну алею, де відпочивали люди тра протаранили лавку.

Внаслідок наїзду коней 15-річна школярка мешканка міста Турка отримала відкритий перелом ноги.

Також попередньо встановлено, що прогулянкова карета, запряжена двома кіньми стояла на проспекті Свободи. Близько 18:30 коні сполохались  голосного хлопка, ймовірно, звуку петарди чи салюта, понесли та виїхали на центральну пішохідну алею, де на одній з лавок сиділа потерпіла.

Журналіст Олег Галів на своїй сторінці у Facebook повідомив, що постражздалу дівчинку госпіталізували до Львівської обласної дитячої лікарні "Охмадит". У неї виявили велику рану на поверхні гомілки та відкритий перелом великогомілкової кістки. Фахівці оперували дівчину більше шести годин, а також для порятунку викликали судинного хірурга.

Крім цього, на сторінці "Каретний Двір" у Facebook повідомили, що кобила Фауна  народилася і виросла на Каретному дворі, а після трагедії тварина отримала переломи декількох кінцівок, тому ветеренари прийняли рішення провести евтаназію. 

"Після транспортування на Каретний двір кобилою займався ветеринар, який, на привеликий жаль, вимушений був ствердити, що отримані травми (осколкові перелами кількох кінцівок) ані в Україні, ані в країнах ближнього порубіжжя не лікуються. Якщо була б зламана одна кінцівка - можна було б продовжувати боротися за її життя і ми зробили би все для того аби Фауна жила. Тому було прийняте надзвичайно складне рішення - аби не мучити тварину було проведено евтаназію" – йдеться у повідомленні.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за порушення чинних на транспорті правил. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - позбавлення волі на строк до 5 років.

Проводиться досудове розслідування, поліцейські встановлюють обставини події. Однак, трьох людей, які запускали салют і сполохали коней досі не знайшли.

Поліція розшукує свідків, які може зафільмували сам феєрверк, для встановлення осіб, які цей феєрверк запускали. За попередньою інформацією Патрульної поліції Львівськрої області, троє осіб є іноземцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.