Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

Четвер, 7 листопада 2019, 11:02

Для будівництва об’їзної дороги Львова скерують 80 мільйонів євро

дороги Львівщини

ЄІБ виділив Україні кредит у 450 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова.

Про це повідомила прес-служба Міністкерства інфраструктури України. 

Вчора уряд ухвалив рішення про залучення 450 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на будівництво автомобільних доріг в Україні.

Як пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій, за ці кошти планують збудувати обхід Львова та провести капітальний ремонт ділянок міжнародної автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса (в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях).

Для будівництва північної частини об’їзної дороги Львова передбачено транш у розмірі 80 млн євро, ще 100 млн євро підуть на ремонт ділянки дороги Київ – Одеса в Черкаській області, а 270 млн євро – на ремонт цієї дороги в Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Нагадаємо, ще в лютому 2019 року у Мінінфраструктури повідомляли, що цього року планують розпочати будівництво північного об'їзду Львова. Концесійна дорога проходитиме за напрямком Львів – Краковець, що сполучатиме пункт пропуску "Корчова-Краковець" із Львовом і будуватиметься на 4 смуги руху.

За попередніми даними, її довжина складе трохи більше 80 км.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.