Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Сянська,4

google.maps

П'ятниця, 8 листопада 2019, 13:34

Садовий поставив на паузу будівництво офісу на місці синагоги у центрі Львова

вул. Сянська,4

Міськрада замовила оцінку нерухомого майна на вул. Сянській, 4, щоб в майбутньому викупити його для суспільних потреб.

Сьогодні, 8 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив проект рішення про провдення оцінки нерухомого майна на вулиці Сянській,4. Йдеться про територію на перехресті вулиць Сянська та Лазнева, де до 1941 року була синагога, а зараз на цьому місці хочуть збудувати офісний центр.

"Протягом останніх 4 місяців відбуваються конфліктні ситуації навколо даної локації, оскільки територія входить в історичний ареал, а в минулому тут була розміщена синагога, це в межах єврейської спадщини. Даним проектом рішення ми повністю не вичерпаємо дискусій, тому що не повністю виконуються домоленості, які ми проводимо на локаціях, зокрема з компанією, яка планувала здійснювати забудову" – пояснив Андрій Москаленко. 

За його словаме рішення про проведення оцінки майна дасть змогу перевести усі дискусії в юридичну площину, для того, щоб можна було оцінити ту суму коштів, яку вже вклали і здійснити заміну.

Замовником розроблення відповідної містобудівної документації є громадянин Труш Роман Іванович, який не з'явився на засідання виконкому. Однак представник забудовника запевнили, що готові зупинити будівельні роботи, якщо міськрада запропонує їм компроміс.

"Ми готові зупинити всі роботи, але для нас є незрозумілим один момент, тому що ми погоджуємся невідомо на що, тому в проект рішення потрібно додати два варіанти. Перший варіант це обмін земельними ділянками, щоб міськрада запропонувала вільні земельні ділянки чи якусь іншу нерухомість. Або інший варіант провести оцінку до прийняття рішення, щоб ми розуміли з чим ми погоджуємся" – наголосив пердставник забудовника.

Як зазначила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич є встановлена законом процедура, адже для того, щоб провести оцінку нерухомості необхідне відповдіне рішення. Вона зауважила, що це рішення не створить жодних правових наслідків для забудовника.

"Збереження історії є дуже важливим для нашого міста, в якому проживали і проживають люди різних національностей і кожна будівля має свою цінність. Даним проектом рішення ми даємо замовлення нашій агенції ресурсів зробити оцінку майна, але паралельно нам потрібно шукати компроміс, тому важливо, щоб ви зробили паузу і не було дестаілізації ситуації" – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що мешканці сусідніх будинків та єврейська громада Львова категорично проти спорудження нового будинку у цьому місці, адже на початку ХХ століття тут була синагога Хасидим Шул, на місці якої пропонують збудувати офісний будинок на 4 поверхи з додатковим мансардним поверхом, на 0,5 метрів вищий за суміжну будівлю. Висота споруди - 16,5 метрів, усередині має бути лобі-бар на 1 поверсі, офісні приміщення на 2 - 4 поверхах, на мансардному поверсі - кафе з терасою. 

Після проведення оцінки об’єкта нерухомого майна, юридичний департамент ЛМР має подати на розгляд міської ради проект ухвали про викуп у громадянина Труша Романа Івановича об’єкта нерухомого майна на вул. Сянській, 4 для суспільних потреб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.