Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 11 листопада 2019, 09:38

Зеленський планує розробити стандарти новин у ЗМІ

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський доручив уряду розробити законопроект про вимоги і стандарти новин.

Про це йдеться в указі президента №837/2019 "Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави" від 8 листопада 2019 року. 

Президент Володимир Зеленський доручив уряду до кінця цього року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, у якому потрібно передбачити стандарти новин.

"Щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення щодо вимог та стандартів новин, механізмів запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборони фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію" – йдеться в указі.

Зазначимо, ще 6 листопада Зеленський створив раду з питань свободи слова та захисту журналістів як консультативно-дорадчий орган при президентові.

Натомість міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський на своїй сторінці у Фейсбуці запевнив, що уряд не збирається регулювати стандарти новин, а слова в указі президента про "вимоги і стандарти новин" є термінологічним непорозумінням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.