Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Юрій Візняк

Палац мистецтв

Понеділок, 11 листопада 2019, 12:54

У Львові відкрилася міжнародна мистецька виставка Осінній Салон-Високий Замок 2019

Юрій Візняк

У Львівському палаці мистецтв відкрилася міжнародна мистецька виставка Осінній Салон-Високий Замок 2019.

За словами генерального директора Львівського палацу мистецтв Юрія Візняка, цей особливий проект є синтезом мистецтв, адже під час його проведення зустрічаються не лише художники, а й культурні діячі, літератори, композитори, співаки, музиканти і актори.

"Тут створюється своєрідна мистецька аура, що об’єднує та заохочує до спілкування шанувальників мистецтва та творчих особистостей. Художні виставки Салону охоплюють усі виставкові зали. Проте ми постійно працюємо над тим, щоб покращити експозиційні умови для перегляду творів. Цього року ми з радістю представляємо оновлений другий поверх палацу", – сказав він.

Як стверджують організатори, виставка Львівський Осінній Салон – одна з небагатьох у Львові, яка впродовж тривалого часу, незважаючи на економічні труднощі не лише не зникла, а й активно розвивається, змінюючи формат, знаходить щораз  більше шанувальників, викликає неабиякий резонанс у мистецькому середовищі Львова, активно обговорюється в пресі та аналізується мистецтвознавцями.

Львівський Осінній Салон – це досягнення митців зі всієї України (Тернопіль, Луцьк, Одеса, Вінниця, Київ, Чернівці, Ужгород, східні регіони), а також з Польщі, Білорусії, Азербайджану, Нідерландів, адже з 2000-го року Осінній Салон здобув статус Міжнародного.

"Осінній Салон 2019  продовжить свої довголітні традиції,У різноманітності стилів, сюжетів та композицій можна простежити авторські концепти, настрої, стани художників різної вікової категорії", – каже заступник генерального директора ЛПМ по науково-мистецькій діяльності, доктор мистецтвознавства Ольга Луковська.

Ця неординарна виставка вже давно стала одним з найбільш відвідуваних заходів Львівського палацу мистецтв.

Як і кожного року, Салон має свій певний формат. У ньому представлено три головні експозиції:

- Основна експозиція – на третьому поверсі палацу. Вона складається з творів українських сучасних художників, а також невеликої кількості зарубіжних учасників;

- "Український плакат у Львові", який вже проводиться не вперше і став традицією (представляє коледж ім.І.Труша, графічний дизайн);

- Унікальною родзинкою цьогорічного Салону є посмертна експозиція творів Миколи Кристопчука, до якої ввійшли живописні роботи, які не експонувалися раніше.

Осінній Салон – це дійсно виставка шансів, яку пропонує ЛПМ і організатори.

Тут художник має змогу виставити декілька картин, зафіксувати себе у мистецькому просторі, порівняти з іншими.

Орест Скоп, головний художник ЛПМ, заслужений діяч мистецтв України: "Якщо зірки світять – значить їх хтось запалив, отже, це комусь потрібно. Якщо щороку 200-300 митців беруть участь в Осінньому Салоні – значить, це дійсно потрібно!".

"Львівський Осінній Салон – це місце, де перетинаються різні мистецькі течії і стилі, відбувається діалог між креативним і традиційним, розгортається панорама реального стану  сучасного мистецтва. Діяльність Львівського Осіннього Салону – це ціла епоха в мистецькому часопросторі", – розповідають організатори.

Виставка працюватиме протягом місяця у Львівському палаці мистецтв за адресою – м. Львів, вул.. Коперника, 17.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.