Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірина Бекешкіна

Понеділок, 11 листопада 2019, 15:46

Бекешкіна прогнозує падіння рейтингу Зеленського попри всеукраїнський позитив

Ірина Бекешкіна

Соціолог Ірина Бекешкіна прогнозує, що рейтинг президента України, який вже впав на 7%, знижуватиметься і надалі. 

Про це директорка фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна розповіла у коментарі Варіантам.

"Рейтинг Володимира Зеленського буде знижатися обов'язково, у будь якому випадку. Тому що за нього голосували дуже різні люди, з різними установками, з різними уявленнями про те, наприклад, що потрібно робити на Донбасі, чи треба нам продовжувати співробітництво з НАТО, чи не треба. А це рішення, що "розділяють" Україну. Тому що б не ухвалив Зеленський, якась частина населення буде проти – і рейтинг падатиме. Питання яким він буде: чи 50%, чи 40%, чи взагалі рухне... Поки що впав лише на 7%. Це не багато, бо решта 63% досі є хорошим показником довіри. Взагалі за всю історію навіть після обрання ні в кого з президентів не було такого рейтингу. Але він безумовно впаде. Питання настільки і як швидко" – зазначила Бебешкіна. 

Крім того, соціолог зазначила, що позитивний настрій в Україні наразі зашкалює. 

"Раніше в Україні було дві провідні емоції: надія і тривога. Надія мала різні показники, але завжди була на першому місці. Тривога була другою. Зараз показник тривоги зменшився у 1.5 рази, а оптимізму збільшився у 1.5 рази, занявши другу позицію у загальнодержавному настрої. На диво, зростати позитив почав ще у 2014 році, коли здавалося б анексували Крим та окупували Донбас. Поки що у суспільстві підйом. Як довго протримається?! Побачимо" – розповіла Ірина Бебешкіна. 

Зазначимо, тут Варіати спілкувались з директоркою українського центру "Соціоінформ" Наталією Зайцевою-Чіпак про президентські та парламентські вибори в Україні, а також особливості галицького та протестного голосування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.