Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Вівторок, 12 листопада 2019, 09:50

У листопаді ціна на газ зросла на 14,7%

теплопостачання

У листопаді ціна газу за тисячу кубометрів становитиме 4 899 грн.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

У листопаді ціна на газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на регульованих умовах (ПСО), складе 4 899 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат).

Це найнижча з 2016 року ціна на газ для населення в листопаді.

"Регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу "Газовий запас" (4 874,42 грн за тисячу кубометрів), тож споживачі, які скористались цією пропозицією, зекономлять свої кошти. Якщо споживач не використає за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться такому споживачу на його рахунок у повному обсязі" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, ціна газу для населення в Україні визначається за формулою, яка відображує ринкові ціни з двомісячним відставанням. Для визначення ціни газу за ПСО Нафтогаз обирає найнижчий рівень серед 4 визначених урядом варіантів – ціни Нафтогазу для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Мінекономрозвитку щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозваженої ціни на Українській енергетичній біржі, та ціни за урядовою постановою від 19 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, у жовтні ціна газу за тисячу кубометрів становила 4272,76 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.