Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пакети

Середа, 13 листопада 2019, 11:01

5 нардепів з Львівщини не підтримали ініціативу щодо заборони пластикових пакетів

пакети

Верховна Рада підтримала у першому читанні закон про заборону пластикових пакетів з 2022 року.

Вчора, 12 листопада, Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект № 2051-1, який пропонує заборонити пластикові пакети з 2022 року. За це рішення проголосували 365 народних депутатів.

Зокрема, законопроект пропонує заборонити продаж пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі та об'єктах ресторанного господарства товщиною до 50 мкм з 1 січня 2022 року. При цьому обмеження не поширюватимуться на біорозкладані пакети, надлегкі пакети завширшки до 225 мм, глибиною до 345 мм, довжиною до 450 мм.

Також обмеження не поширюватимуться на пакети, які використовуються для пакування та транспортування свіжої риби і м'яса, а також сипучих продуктів, льоду, що поширюються в об'єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки.

Крім того, пропонується заборона на продаж оксорозкладаних пластикових пакетів з 1 січня 2022 року, ввести заборону схиляння споживачів до купівлі таких пакетів, обов'язкове маркування біорозкладаних пакетів у відповідності з ДСТУ.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Павло Бакунець (позафракційний), Олена Кондратюк (позафракційна), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос),Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Андрій Герус (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Кіт (позафракційний), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.