Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Коперника,3

ФБ Діденко

П'ятниця, 15 листопада 2019, 14:48

У Львові їдальню Франкового вишу незаконно перетворили на кафе-бар

вул. Коперника,3

Прокуратура відсудила приміщення студентської їдальні, у якому незаконно змінили його цільове призначення та облаштували кафе-бар.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

За її словами, прокуратура відсудила для Львівського національного університету імені Івана Франка його ж приміщення площею 350 м² на вулиці Коперника,3 та вартістю майже 18 млн грн.

 

Як з’ясували прокурори, ще у 2001 році приміщення університету, розміщене на першому поверсі, надали підприємству "Старий Замок" для використання у якості студентської їдальні. Однак, у 2008 році додатковою угодою до договору оренди було змінено його цільове призначення.

"Так, студентська їдальня перетворилась на кафе-бар, у якому, зокрема, продавався алкоголь (!!!). Більш того, сторонами укладено цю угоду без проведення нової оцінки майна навчального закладу, з якої вираховується розмір орендної плати за його використання" – йдеться у повідомленні.

Львівська прокуратура подала до господарського суду позовну заяву, яка була задоволена. Суд визнав недійсною угоду про внесення змін до договору оренди приміщення.

Відтак, приміщення повернули законному власнику та будуть використовуватись в освітніх цілях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.