Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет ЛОДА

ФБ ГО "Сокільники"

Понеділок, 18 листопада 2019, 15:27

Мешканці Сокільників протестують проти приєднання до Львова

пікет ЛОДА

Натомість місцеві жителі вимагають дозволити об'єднатися із селами Басівка і Годовиця та створити Сокільницьку ОТГ.

Сьогодні, 18 листопада, мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці влаштували пікет під будівлею Львівської ОДА з вимогою внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) в Перспективний план формування територій громад Львівської області.

Страйковий комітет Сокільницької громади у Facebook повідомив, що мешканці цих сіл категорично проти їхнього приєднення до міста Львова, натомість люди хочуть створити Сокільницьку ОТГ.

"Ігноруючи норми українського та міжнародного права ЛОДА хоче примусового приєднання села Сокільники до міста Львова під виглядом "децентралізації", а сіл Басівку та Годовицю - позбавити можливості стати спроможною громадою разом з Сокільниками. ЛОДА не реагує належним чином на наші численні звернення з проханням внести Сокільницьку ОТГ в Перспективний план формування територій громад Львівської області. Складається враження що ЛОДА робить вигляд що села Сокільники не існує на мапі децентралізацій і всіляко замовчує болюче для громади питання" – йдеться у повідомленні.

До пікетувальників вийшов перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський, який пообіцяв якнайшвидше дати висновки ОДА на конституційність об’єднання громад у такому форматі.

у випадку подальшого ігнорування законних прав об'єднаної громади сіл Сокільники, Басівки та Годовиці - громади готові блокувати не лише ключові автошляхи, які проходять через Сокільники, а й створити "нельотні" умови для Львівського аеропорту імені Данила Галицького, що також частково знаходиться на території села Сокільники, а також будемо змушені розглянути можливість припинення роботи насосної станції, яка знаходиться на території села Сокільники і постачає воду Львову.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.