Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заповідники на Львівщині

Вівторок, 19 листопада 2019, 16:40

На Львівщині створили три нові заповідники

заповідники на Львівщині

Львівська облрада прийняла рішення щодо створення заповідників лісових заказників місцевого значення "Солотвина", "Заріччя" та "Розгірче".

Сьогодні, 19 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про оголошення лісових заказників місцевого значення. "За" проголосувало 54 депутати.

Йдеться про лісові заказники місцевого значення "Солотвина", "Заріччя" та "Розгірче" на території Буського, Старосамбірського та Стрийського районів області, які свторюють на землях "Галсільлісу" без вилучення земельних ділянок у землевласників та землекористувачів.

"Це є три зони природно-заповідного фонду. Екологічна комісія свого часу проголосувала пілотний проект встановлення 14 рекреаційно-відпочинкових зон при дорогах Львівщини. Довожу до вашого відома на сьогоднішній день 9 з цих зон вже функціонують. Залишилося 4 зони і з них треба проголосувати 3 ПЗФ, щоб їх встановити згідно з чинним законодавством" – наголосив заступник голови обласної ради Юрій Гудима.

Оголошення цих лісових заказники місцевого значення в межах ОКС ЛГП "Галсільліс" зумовлено необхідністю збереження біорізноманіття, типових та унікальних природних комплексів Львівщини.

Варто зауважити, що орієнтовна площа заказника "Солотвина" – 0,2 га, "Заріччя" – 1,5 га, "Розгірче" – 0,4 га.

Нагадаємо, у жовтні Львівська ОДА ініціювала прийняття рішення щодо створення заповідників на території Буського, Старосамбірського та Стрийського районів.

Зазначимо, на початок цього року на Львівщині функціонували 377 заповідників та пам'яток природи. А у травні Львівська облрада прийняла рішення щодо створення дендропарку на території Дрогобицього університету імені Івана Франка. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.