Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Середа, 20 листопада 2019, 11:15

Більше 60% безробітних Львівщини мають вищу освіту

Центр зайнятості

У області офіційно зареєстрували 12,6 тисяч безробітних, більшість з яких є люди з вищою освітою.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 листопада на Львівщині налічувалося 12,6 тисяч безробітних. Серед них 62% є особи з вищою освітою, 28% закінчили професійно-технічні навчальні заклади, 10% – загальноосвітні школи. 

"На початку цього місяця в області налічувалося 8426 пропозицій роботи, у тому числі 6085 – для робітників, 1477 – для службовців, 864 – для тих, хто не мав професії та спеціальної підготовки", – повідомила заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

За її словами, упродовж січня-жовтня за сприяння служби зайнятості працевлаштували 40,8 тисяч осіб.

Також одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування бізнесу скористалися 167мешканців області, а програмою професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації – 7,2 тисяч осіб, із них 2,5 тисяч навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Для підтримання конкурентоспроможності 23 людей віком понад 45 років отримали ваучери для перепідготовки за такими професіями як "медсестринство", "електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування", "тракторист-машиніст с/г виробництва", "електрогазозварник», "швачка" та "кухар".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.