Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Карпати

Середа, 20 листопада 2019, 10:27

Львівська облрада вимагає в уряду виділити 2 млрд гривень на розвиток Карпат

Карпати

Львівські депутати звернулися до Президента України, Кабміну та Верховної ради щодо фінансування програми розвитку регіону українських Карпат.  

Вчора, 19 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, місцевих рад Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей щодо невідкладного вирішення питання фінансування з Державного бюджету України у 2020 році Державної програми розвитку регіону українських Карпат.

У зверненні депутати зазначили, що Верховна Рада України 14 листопада 2019 року ухвалила Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік"в якому проігнорувала вимогу передбачити кошти на розвиток гірських територій українських Карпат, що суперечить Указу Президента України від 20.09.2019 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції".

" Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємося до Президента України з проханнями ужити заходів контролю та з’ясувати причини невиконання Кабінетом Міністрів України вимог, викладених в Указах Президента України від 20.09.2019 року №713/2019 та від 22.07.2019 року № 543/2019 у частині передбачення коштів на розвиток гірських територій Українських Карпат у Державному бюджеті на 2020 рік" – йдеться у зверненні.

Крім цього, депутати вимагають внести зміни до бюджету, які передбачають фінансування з Державного бюджету України у 2020 році Державної програми розвитку регіону українських Карпат в обсязі 2 млрд гривень.

Також облрада звернулася до місцевих рад Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, об’єднаних українськими Карпатами, із проханням приймати аналогічні за змістом звернення на адресу Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

Нагадаємо, у жовтні цього року уряд затвердив програму розвитку регіону Карпати до 2022 року, а 22 липня Володимир Зеленський видав указ про стимулювання економічного та туристичного розвитку Карпат.

Додамо, сьогодні Володимир Зеленський підписав закон про заборону суцільної вирубки дерев в Карпатах, який не діяв з 2011 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.