Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Держекоінспекції у Львівській області

Середа, 20 листопада 2019, 12:38

Галицьких браконьєрів вистежуватиме дрон та тепловізор

Держекоінспекції у Львівській області

У Львівській області шукатимуть браконьєрів за допомогою квадрокоптера, який робитиме фото-та відеозйомку.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області.   

Поміж плановими та позаплановими перевірками спеціалісти Інспекції проводять також заходи оперативного характеру щодо виявлення та запобігання фактів порушення правил полювання та злісного браконьєрства в мисливських угіддях Львівської області.

"Останніми роками різко зросла не тільки кількість браконьєрів, а й їхня технічна озброєність: застосовуються прилади нічного бачення, тепловізори, супутниковий зв'язок, комп'ютери, електронні манки, скорострільні карабіни, автомати, потужні всюдиходи тощо" – йдеться у повідомлені.

Зважаючи на вищевказані фактори, з метою підвищення ефективності боротьби з браконьєрством за рахунок коштів обласного екологічного фонду придбали повнопривідний автомобіль "Рено-Дастер", квадрокоптер з потужною відеокамерою та тепловізор. Планується також придбання квадроцикла.

Технічне переоснащення Інспекції суттєво збільшило можливість доступу до важкодоступних місць, зменшило витрати робочого часу на обстеження територій, де вчиняються протиправні дії та дало можливість фіксувати порушення правил полювання та браконьєрства за допомогою фото- та відеозйомки з висоти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.