Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військові

Середа, 20 листопада 2019, 12:50

Українських військових зобов'яжуть знати англійську

військові

Міноборони планує зробити знання англійської мови обов'язковим для певних військовий посад.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У інтерв'ю "Свободі" заступниця Міністра оборони Аліна Фролова заявила, що Міністрерство планує зробити обов'язковим знання англійської для певних військових посад та створити пілотні бригади, що функціонуватимуть відповідоно до стандартів НАТО.

За її словами, для вступу в НАТО військові мають добре знати англійську, однак зараз їхній рівень мови дуже низький.

"Міністерство оборони розуміє, що це проблема і визначило, що у нас буде спеціальний напрям. Ми розклали його на три компоненти.

Перше – ввести англійську мову в систему військової освіти. Це дієво, але потребує часу, щоб поступово усі збройні сили у тих чи інших формах проходили навчання.

Друге – це спосіб терміново залагодити найбільш проблемні питання: ми зробимо перелік посад, для яких знання англійської мови буде обов’язковим. Ми дамо час – за рік чи два, але обов’язково на цій посаді вивчити англійську мову. Нам украй необхідно, щоб люди на ключових із точки зору інтеграції з НАТО позиціях, добре володіли англійською мовою.

І третє – ідея створення модульних або пілотних бригад, у яких повністю застосовані всі принципи і стандарти НАТО. У цих бригадах, всі військовослужбовці також будуть проходити навчання англійської мови.

Тож, у нас є фіксація цієї проблеми і довгостроковий план та термінові засоби її подолання", – пояснила Фролова.

Нагадаємо, у 2015 році говорили про те, що знання англійської мови буде обов'язковим критерієм при прийомі на державну службу.

Додамо, нещодавно Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект, який зобов'яже всіх абітурієнтів здавати ЗНО з іноземної мови. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.