Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

церква у селі Зарудці

wikipedia.org

П'ятниця, 22 листопада 2019, 15:29

На Жовківщині відреставрують дерев'яну церкву кінця ХVІІІ століття

церква у селі Зарудці

Церкву Преображення Господнього в селі Зарудці планують відреставрувати за 2,7 млн грн.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації оголосив закупівлю у системі ProZorro на протиаварійні роботи в дерев'яній церкві Преображення Господнього в селі Зарудці Жовківського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартує 5 грудня цього року, а вартість закуплі становить 2 732 458 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі здійснять реставрацію покрівлі, купола, обшиють ліхтар дошками обшивки й виготовлять жалюзі.

Собор Преображення Господнього у селі Зарудці – пам'ятка архітектури національного значення, споруджена у 1787 році. До цієї церкви був куплений в Крехівському монастирі іконостас церкви св. Миколи, що є цінною пам'яткою українського малярства другої половини XVII ст.

Додамо, станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.