Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Четвер, 21 листопада 2019, 15:30

Садовий відчує себе вільним голубом над зоною за 50 мільйонів

Андрій Садовий

Андрію Садовому можуть призначити 50 млн грн застави у справі щодо будівництва індустріального парку у мікрорайоні Рясне-2.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Вищого антикорупційного суду щодо обрання запобіжного заходу меру Львова Андрію Садовому та встановлення застави у 50 млн грн.

Зазначимо, сьогодні зранку Садовий опублікував відеозвернення у якому зазначив, що йому вручили підозру у справі будівництва індустріального парку у Львові.

У САП наголосили, що через оборудки із землею на території Рясне-Руської завдали збитків на 93,5 млн грн й у цій справі в 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

"Під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що дійсно понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.

Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення" – йдеться у повідомленні САП.

Садовий та інші посадовці Львівської міської ради підозрюються в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, тобто в організації зловживання та зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, у 2015 році депутати Львівської міськради прийняли рішення про надання у власність ТзОВ "СіТіПарк Львів" земельної ділянку на вул. Шевченка у мікрорайоні Рясне-2, площею понад 100 тис м², на якій ця компанія, яку визнали переможцем інвестиційного конкурсу, мала збудувати індустріальний парк "Рясне-2".

Сільрада Рясне-Руської виступила проти будівництва індустріального парку на цій території, вважаючи землю власністю села, однак вже у 2017 році вона погодила з Львівською міськрадою нові межі села, які не могли визначити впродовж 25 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.