Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

П'ятниця, 22 листопада 2019, 10:35

Садовий уповає на Матку Боску Ченстоховську у кейсі багатомільйонної застави

Андрій Садовий

Андрій Садовий звертатиметься до людей, щоб зібрати 50 мільйонів гривень застави.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у ефірі програми Zaxid.Net.Live.

"Я собі важко уявляю, де вони цю суму нарахували (50 млн грн застави – ред.). Буду звертатися до людей. Моя декларація публічна, все що я маю, подивіться, зарплата моя, то що дружина отримує, там винагороду, в нас нема нічого іншого, є будинок і машина. Ну не знаю, можливо треба буде шось продавати" – наголосив Андрій Садовий.

Він додав, що вчора також вручили підозру в.о. директора департаменту містобудування міськради Сергію Коровайнику. 

"На моя думку, ці козні, які почали плести в 2016-2017 роках, вони дойшли до сьогоднішнього дня. Або хтось просто на це не звертає увагу, або, можливо, там дійсно Садовий комусь не повністю подобається своїми діями" – зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора зранку Андрій Садовий опублікував відеозвернення, у якому зазначив, що йому вручили підозру у справі будівництва індустріального парку у Львові. Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

Також у САП наголосили, що вони звернулася до Вищого антикорупційного суду щодо обрання запобіжного заходу Садовому та встановлення йому застави у 50 млн грн.

Додамо, у 2015 році депутати Львівської міськради прийняли рішення про надання у власність ТзОВ "СіТіПарк Львів" земельної ділянку на вул. Шевченка у мікрорайоні Рясне-2, площею понад 100 тис м², на якій ця компанія, яку визнали переможцем інвестиційного конкурсу, мала збудувати індустріальний парк "Рясне-2".

Сільрада Рясне-Руської виступила проти будівництва індустріального парку на цій території, вважаючи землю власністю села, однак вже у 2017 році вона погодила з Львівською міськрадою нові межі села, які не могли визначити впродовж 25 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.