Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сімейний лікар

Середа, 27 листопада 2019, 15:11

Другий етап медичної реформи розпочнеться з 1 квітня 2020 року

сімейний лікар

Кабмін схвалив програму медичних гарантій для населення, яка діятиме для всіх видів медичної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Сьогодні, 27 листопада, Уряд ухвалив Програму медичних гарантій, яка запрацює з 1 квітня 2020 року, давши старт другій хвилі трансформації системи охорони здоров'я. Програма медичних гарантій для населення діятиме для всіх видів медичної допомоги.

"Держава вже оплачує медичні послуги на рівні первинної ланки за принципом "гроші ходять за пацієнтом". Людина звертається до сімейного лікаря, педіатра або терапевта та отримує послуги безкоштовно. Лікар, який обслуговує багато пацієнтів, отримує гідну зарплатню. Тепер нові правила фінансування почнуть працювати для спеціалізованої медичної допомоги, так званої вторинної ланки" – зазначив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Для цього вони повинні перетворитися на комунальні некомерційні підприємства, поставити комп'ютери та інформаційну медичну систему для підключення до національної системи електронного здоров'я eHealth.

Уряд також ухвалив рішення щодо запровадження госпітальних округів для того, щоб пацієнти мали доступ до якісної та спроможної мережі медичних закладів. Також, щоб українці могли швидко і зручно діставатись до них.

Нагадаємо, 30 січня 2018 року в Україні вступила в дію нова медична реформа. Згідно із новим законом, медична допомога більше не прив’язана до місця прописки, а кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.