Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська залізниця

Четвер, 28 листопада 2019, 16:15

Зі Львова до Кракова запустять швидкісний поїзд

Львівська залізниця

"Укрзалізниця" планує за рік збудувати євроколію до кордону з Польщею і пустити швидкісні потяги до Кракова за 3,5 години.    

Про це повідомив керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

"3,5 години до Кракова. + зі Львова у Європу швидкісними поїздами. Знаю, що про це кажуть останні років 10. Але ми зробимо це за рік. Тобто через рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги, Відня. Для "Укрзалізниці" це абсолютно реально, і буде мати надзвичайний соціальний ефект" – написав Євген Кравцов.

За його словами, від львівського вокзалу до станції "Скнилів" відстань 5,5 км, від Міжнародного аеропорту "Львів" – 3 км та від автостанції – 1 км, тому між Скниловом, аеропортом і львівським залізничним вокзалом планують запустити експрес для комфорту пасажирів.

Він зазначив, що таким чином, уникнуть перевантаження станції Львів, через яку прямують фактично усі внутрішньодержавні поїзди.

Нагадаємо, 23 грудня 2016 року з Києва через Львів до Перемишля вперше вирушив швидкісний поїзд Інтерсіті+.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.