Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Укрзалізниця

Понеділок, 2 грудня 2019, 15:04

До кінця 2020 року Укрзалізниця на 22% підвищить ціни на квитки

Укрзалізниця

Укрзалізниця планує у 2020 році підвищувати ціни на квитки щомісяця на 2%.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Укрзалізниця планує з 1 березня 2020 року підвищити тарифи на пасажирські перевезення.

Зокрема, з березня по 31 грудня наступного року ціни на квитки зростуть на 22%, однак підвищення тарифів відбуватиметься поетапно – по 2% щомісяця в усіх категоріях вагонів, окрім першого класу поїздів Інтерсіті+.

Незважаючи на підвищення вартості проїзду залізницею, у компанії наголошують, що пасажирські перевезення залишаються збитковими і фінансуються за рахунок перехресного субсидіювання з доходів від вантажних перевезень.

"У 2020 році збитки від пасажирських перевезень можуть сягнути 14,3 млрд грн. При цьому залізниця не отримує від держави коштів на оновлення пасажирського рухомого складу", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2018 році Укрзалізниця підвищила тарифи на пасажирські перевезення двічі – на 12% у травні та 12% у жовтні. Протягом 2019 року в Укрзалізниці заявляли про підвищення цін на квитки на 12,4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.