Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 3 грудня 2019, 13:06

17 нардепів з Львівщини не голосували за перезапуск ДБР

нардепи з Львівщини

Верховна Рада схвалила переведення до Держбюро розслідувань прокурорів у справах Майдану й змінила умову призначення керівника ДБР.

Сьогодні, 3 грудня, Верховна Рада проголосувала у другому читанні за законопроект № 2116 "Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань", поданий президентом Володимиром Зеленським. 

"За" проголосували 250 народних депутатів.

Законом передбачається переведення до ДБР слідчих і прокурорів, які розслідували в Генеральній прокуратурі справи Майдану.

Також ДБР стає державним правоохоронним органом, на який покладаються завдання щодо попередження, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції, а організаційна структура бюро визначається президентом.

Чинного директора ДБР Романа Трубу та його заступників звільнять, а новий керівник і його заступники призначатимуться на посади строком на п'ять років. Голову ДБР призначатиме президент за поданням комісії з проведення конкурсу на зайняття цієї посади до складу якої входитимуть по три особи від глави держави, Верховної Ради та Кабінету міністрів.

Чисельність центрального апарату і територіальних управлінь Держбюро становить 1600 осіб.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос),  Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Святослав Вакарчук (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Ярослав Рущишин (Голос).

Утрималися: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Кіт (позафракційний), Павло Бакунець (позафракційний), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя). 

Нагадаємо, у 2017 році урядова конкурсна комісія обрала директором Державного бюро розслідувань львів'янина Романа Трубу, який з 1997 року працював у Львівській прокуратурі.

Верховна Рада схвалила законопроект "Про Державне бюро розслідувань" у листопаді 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.