Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

діти

Вівторок, 3 грудня 2019, 14:45

Цього року на Львівщині зафіксували понад 5 тисяч звернень щодо сімейного насильства

діти

У 2020 році департамент соцзахисту ініцюватиме закупівлю соціальної послуги по роботі з кривдниками.

Про це сьогодні, 3 грудня, під час апаратної наради повідомила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

Вона наголосила, що за останні 9 місяців у Львівській області зафіксували більше 5 тисяч звернення щодо сімейного насильства, найбільше до органів соціального захисту звертаються жінки.

"Серед жертв, які потерпіли від домашнього насильства найбільше звернень від жінок це 4600, є невелика кількість чоловіків, які змогли про це сказати, їх більше 300 і ще 33 звернення від дітей" – заявила Наталія Кузяк.

За її словами, за систематичне вчинення домашнього насильства слідчі розпочали 83 кримінальні провадження, а також 2 провадження відкрили за невиконання обмежувальних заходів.

"Якщо говорити в загальному про те як збільшується кількість звернень постраждалих від домашнього насильства, то порівняно з минулим роком на Львівщині така кількість збільшилася більше ніж на 50%. Я вважаю, що ця цифра не є об'єктиними і достовірними даними, а їх є набагато більше, просто не кожен хоче це виносити зі своєї хати" – додала Наталія Кузяк.

Вона також зазначила, що на Львівщині створили 7 мобільних громад у районах, в яких виявили найбільшу кількість постраждалих від домашнього насильства. У 2020 році департаменту соціального захисту населення ініцюватиме закупівлю соціальної послуги по роботі з кривдником.

"Як правило, ми завжди працюємо з жертвою, тобто вночі ми забираємо жінку з дітьми з сім'ї, а не кривдника, який себе там прекрасно почуває. Я незнаю чи цією послугою хтось скористається, бо кривдник має сам зголоситися скористатися такою програмою його реабілітації або бути скерованим за рішенням суду. Але ця посуга є необхідною" – зазначила Наталія Кузяк.

Нагадаємо, 28 листопада у Львові розпочала роботу мобільна група з протидії домашньому насильству.

Додамо, 25 квітня цього року депутати міськради прийняли ухвалу про створення притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.