Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ялинки

Середа, 4 грудня 2019, 12:03

Цьогоріч ялинку на Львівщині можна буде придбати від 75 грн за метр

ялинки

Ялинки у горщиках можна придбати в середньому від 100 гривень - ціни формуються в залежності від породи та розміру.

Про це повідомила прес-служба Львівського обласного управління лісового господарства.

На ялинкову кампанію 2019-2020 років лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства підготували 14,1 млн шт. хвойних дерев різних порід та віку, з них 2,8 млн шт. стандартні, які дозволили виставити на продаж, серд них сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (піхта). 

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати понад 500 тис. шт. новорічних ялинок. Ціни на ялинки у держлісгоспах становитимуть від 75 грн за погонний метр. Ялинки у горщиках можна придбати в середньому від 100 гривень (ціни формуються в залежності від породи та розміру).

"Громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, як і минулого року, кожну ялинку маркуватимуть біркою або самоклеючою етикеткою або пластмасовими бірками-стяжками із штрих-кодом, що містить інформацію про місце заготівлі, що тим самим підтверджує законність її реалізації.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф, який залежить від місця скоєння рубки дерева (в лісі чи в межах населеного пункту) та діаметра дерева у корі біля шийки кореня. Зокрема сума штрафу коливатиметься від 498,47 грн до 2254,97 грн. За зрубанку ялинку у заповідниках караються штрафом від 25500-34000 грн або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, 3 грудня Львівська міськрада затвердила 21 місцц для здійснення передноворічної роздрібної торгівлі хвойними деревами у період з 18 грудня 2019 року до 6 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.