Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 5 грудня 2019, 15:16

Аптечний склад на П'ясецького чекає на нових орендарів

Львівська облрада

Депутатам Львівської облради забракло одного голосу, щоб списати з балансу аптечний склад площею 4000 м² на вулиці П'ясецького,9.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 5 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати не прийняли рішення про надання КП ЛОР "Обласний аптечний склад" дозволу на списання основних засобів, а саме нерухомого майна, що знаходиться на вулиці П'ясецького,9.

"За" проголосувало 42 депутати, відтак для прийняття рішення забракло одного голосу.

За словами начальника управління майном спільної власності обласної ради Віктора Кусого на цій території є 20 об'єктів нерухомості, і експертиза підтвердила, що зазначені будівлі перебувають в максимальному аварійному стані і не можуть надалі експлуатуватися. Управління декілька разів хотіло здати ці приміщення в оренду, однак через їхній стан, орендарів не знайшли.

Комунальне підприємство не має коштів, щоб утримувати та ремонтувати ці приміщення. Крім цього, ділянка площею 4000 м² не має кадастрового номера.

Зазначимо, депутат від фракції "Громадянська позиція" Володимир Гірняк пропонував виключити це питання з порядку денного, або перенести, однак жодну пропозицію депутати не підтримали.

"Ціна питання біля 2 мільйонів доларів, прекрасна ділянка, більше ніж 3 га, яка виходить практично на Городоцьку. В мене є документи, що списується майно 4183 м²,  а залишається 1199 м², в яких сьогодні закінчується конкурс на оренду. Крім житлового будівництва, там можуть бути не тільки склади, а й торгівля і автоцентр" – наголосив Володимир Гірняк.

Депутат Львівської обласної ради від партії "Самопоміч" Інна Свистун зазначила, що вартість цієї ділянки площею 3 га становить орієнтовно 600 тисяч доларів, тому вона запропонувала продати усе майно, щоб інвестори змогли використовувати її для виробництва, однак Віктор Кусий наголосив, що кошти від продажу майна отримає Львівська міська рада, тому що ділянка знаходиться на території Львова.

Голова Львівської облради Олександр Ганущин зазначив, що під час голосування у депутата від БПП Михайла Гички не спрацювала картка, тому провели повторне голосування, однак за другим разом це питання підтримали лише 34 депутати, тому рішення не прийняли.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.