Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

МАФ на Чорновола, 57

ФБ Москаленка

Понеділок, 9 грудня 2019, 12:55

На Чорновола зі скандалом зносять незаконний МАФ

МАФ на Чорновола, 57

За рішенням виконкому на проспекті Чорновола, 57 розпочали демонтаж незаконно встановленого МАФу.

Сьогодні, 9 грудня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення рішення про проведення невідкладних протиаварійних робіт на пр. Чорновола, 57. Як пояснив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, йдеться про демонтаж незаконно встановленого МАФу на цій ділянці.

За його словами, забудовник МАФу ТОВ "Західуніверсал плюс", яка займається роздрібною торгівлею тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах, згідно з документами з перспективної схеми розміщення МАФів, мав дозвіл на розміщення магазину на площі 56 м². Натомість встановили конструкцію розміром понад 120 м².

"Протягом двох тижнів тричі міська Інспекція ДАБК накладала штраф за це. Та попри це все працівники не зупиняли робіт. У суботу було декілька інцидентів, коли районна адміністрація, щоб унеможливити проведення цих робіт повністю загородила технікою ділянку. Викликали поліцію і працівників доправлено у райвідділ. Потім їх відпустили, і вони повернулися на локацію, перелазили через техніку, щоб продовжувати будувати" – пояснив Андрій Москаленко. 

Тому, маючи інформацію, що на цій ділянці, яка є захопленою, необхідно провести невідкладні роботи, виконавчий комітет прийняв рішення, щоб розпочати роботи з демонтажу конструкції. Натомість, на місце події приїхала керівник ТОВ "Західуніверсал плюс" Ірина Наконечна та представник забудовника, які не допускали техніку для виконання робіт.

Директорка фірми викликала поліцію та юриста, який запевняв, що підприємство має право власності на земельну ділянку на проспекті Чорновола, 57, яке оформили ще у 2015 році. Натомість, голова Шевченківської районної адміністрації Надія Банах зазначила, що за вказаною адресою знаходиться житловий будинок, а на МАФ повинні були видадати окрему поштову адресу, тому права власності на цю діоянку не має, і в райадміністрації встанолвення МАФу на 120 м² не погоджували.

Після півторагодинної суперечки таки розпочали демонтовувати незаконну конструкцію. 

Міський голова Льова Андрій Садовий дав доручення продумати рішення та винести його на розгляд сесії, щоб у разі випадків самовільного захоплення земельних ділянок і будівництва на них незаконних споруд, застосовувати усі необхідні засоби, щоб такі дії зупинити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.