Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Соняшникова

Понеділок, 9 грудня 2019, 16:01

На Сихові біля залізничної колії збудують дві 16-поверхівки

вул. Соняшникова

На вулиці Соняшниковій через 10 метрів від залізничної колії зведуть житловий квартал з офісами та торговим центом. 

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. Соняшникової, вул. Сихівської, залізничної колії в м. Львові, згідно з яким планують збудувати планують збудувати житлові будинки висотою 9-16 поверхів на 180 квартир, багаторівневий паркінг з офісними приміщеннями та комерційно-офісний будинок.

За даними ДПТ, територія проектування знаходиться в Сихівському районі  та охоплює ділянку орієнтовною площею 0,8304 га, яка обмежена залізничною віткою. Зараз на території проектування є колишні об'єкти виробничо-комунальних підприємств, які потребують зміни цільового призначення. Зокрема на місці споруд колишньої насосної станції "Львівводоканалу" збудують житлові будинки, офіси та комерційні приміщення.

Ці промислові споруди викупило ПП "Корт-Сервіс", яке й збирається вести нове будівництво в районі. Крім цього, поруч із майбутніми новобудовами розміщені 1-2 поверхові приватні житлові будинки та багатоповерхові будинки висотою 5 поверхів. Також зазначимо, що нові багатоповерхівки збудують на відстані приблизно 10 метрів від залізничної колії.

На території ДПТ передбачається розмістити три житлові будинки, один з яких матиме 9 поверхів, а дві інші секції 16 поверхів. Також тут буде 6-поверховий офісний центр, та окрема 6-поверхова будівля під багаторівневий паркінг з офісними приміщеннями. 

Крім цього, на проектованій території облаштують 446 машиномісць, хоча по підрахунках необхідно лише 202 паркомісця. На багатоповерхових надземно-підземних паркінгів з офісними приміщеннями планують розмістити 240 машиномісць, решту забезпечуть шляхом використання існуючих об’єктів зберігання автотранспорту.

Детальний план також передбачає реконструкцію вулиці Лірницької, зокрема її розширення до 10 м та облаштування велодоріжки. Велорух має з’явитись й на вулиці Соняшниковій. Також озелення та благоустрій території.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 10 років, однак перший етап планують виконати протягом 5 років. Спочатку будуватимуть житлові будинки та громадські приміщення. На наступному етапі розпочнуть облаштування території.

За даними порталу Youcontrol, ПП "Корт-Сервіс" зареєстроване у Львові більше 20 років тому та займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Його власником є Оксана Заверуха, яка також володіє ТзОВ "Універсалік", яке займається розведенням свиней, та ще декількома компаніями, які займаються орендою.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 9 грудня і у приміщенні культурно-освітнього центру ім. О. Довженка, за адресою: просп. Червоної Калини, 81. Також до 27 грудня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.