Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зимна вода

olx.ua

Вівторок, 10 грудня 2019, 13:14

Суд зобов’язав Держгеокадастр надати у приватну власність земельну ділянку у селі Зимна Вода

зимна вода

Дежгеокадастр відмовлявся це робити протягом 2017-2019 років, враховуючи позицію громади, однак змушений був на це піти, дотримуючись вимог закону та виконуючи рішення судів і приписи судових виконавців.   

Про це стало відомо з постанови про відкриття виконавчого провадження, яке є в розпорядженні Варіантів, а також з ухвали суду.   

У 2017 році громадяни подали заяви до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області щодо приватизації сільськогосподарських земель в с. Зимна Вода Пустомитівського району. Головне управління Держгеокадастру у Львівській області відмовило їм у приватизації у зв’язку з відсутністю погодження місцевою радою, яке було передбачено постановою Кабінету міністрів України від 7 червня 2017 року, № 413, та інформацією Пустомитівського відділу Держгеокадастру про те що ці ділянки відносяться до земель комунальної власності.

У 2018 році громадяни звернулись до суду із вимогою зобов’язати Головне управління Держгеокадастру у Львівській області розглянути повторно заяви громадян та видати накази на приватизацію зазначених сільськогосподарських земель державної власності. В результаті судового процесу, починаючи з липня 2018 року, Львівським окружним адміністративним судом було прийнято низку рішень про часткове задоволення позовів громадян, визнання протиправними та скасування рішень Головного управління Держгеокадастру у Львівській області щодо відмови надати заявникам дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства, розташованих за адресом: с. Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області. Всі ці рішення набрали законної сили.

Суди дійшли висновку що земельні ділянки, на які претендували позивачі, належать до земель державної власності сільськогосподарського призначення, розпорядником яких є Головного управління Держгеокадастру у Львівській області у зв’язку з чим відмови є незаконними.

Відзначимо, що у 2019 році постанову Кабінету міністрів України від 7 червня 2017 року, № 413, яка передбачала обов’язкове погодження та обмеження у площах для приватизації було визнано антиконституційною та вона втратила чинність на підставі Рішення Конституційного Суду № 8-р/2019 від 25.06.2019.

За фактом невиконання рішень судів було відкрито кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування слідчим управлінням ГУНП у Львівській області.

І вже у листопаді на адресу Головного управління Держгеокадастру у Львівській області надійшла постанова про відкриття виконавчого провадження. Цією постановою зобов’язано Головне управління Держгеокадастру у Львівській області повторно розглянути заяву громадянина про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, яка розташована за адресом:  с. Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області. Також ця постанова передбачає стягнення з Головного управління Держгеокадастру у Львівській області виконавчого збору у розмірі 16692 грн.

Відповідно, з метою дотримання законодавства України, виконання прийнятих раніше рішень судових органів у схожих справах, приведення розгляду заяв громадян відповідно до чинного законодавства, всі заяви громадян були повторно розглянуті та видано накази Головного управління Держгеокадастру у Львівській області щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території Зимноводівської сільради у власність цих громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.